6 Ağustos 2012 Pazartesi

Oktay Usta Sahici Islak Kek Tarifi Yapılışı - Malzemeleri

. 6 Ağustos 2012 Pazartesi


Yumurta ve şekeri mikserin en yüksek devirinde 5 dakika köpürtün.süt,sıvıyağ ve kakaoyu ekleyin çırpmaya devam edin.ve bu karışımdan keki ıslatmak için 2 su bardağı ayırdıktan sonra un ve kabartma tozunu ekleyin.çırpmaya devam edin.önceden ısıtılmış 170 derece fırında keki pişirin.

fırından çıkarır çıkarmaz keki dilimleyin ve ıslatmak için ayırdığınız sosu üzerine gezdirin.sosu iyice çektikten sonra kekin üzerine erimiş bitter çikolatayı dökün.ve fırında kızarttığınız ceviz içlerini üzerine ufalayın.

Sahici Islak Kek TarifiMalzemeler:

4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı esmer şeker( esmer şekeriniz yoksa toz şeker toz şeker de olabilir)
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
1 su bardağı ceviz içi
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu

Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar