29 Aralık 2011 Perşembe

Psikolog Nedir Ne İş Yapar Maaşı Ne Kadardır

. 29 Aralık 2011 Perşembe

Psikolog Nedir?

Psikolog demek bugün insanların insanlar arası uyum süreçlerinde yaşadığı problemlerin günümüz dünyasına uyum hâli gerektiren sorunların aşılamamasında bireyin yanında olumlamalar yapan ruh doktorudur.

Nasıl Psikolog Olunur

Psikolog olmanın yolu haliyle üniversiteden geçiyor. Ülkemiz sınırları içerisinde üniversitelerin Fen – Edebiyat fakültelerinde psikoloji bölümlerini başarıyla bitirerek elindeki diplomayla Psikolog ünvanını kazanır. Ortalama eğitim süresi 4 yıldır. Bazı üniversiteler hazırlık programına tabi tutarlar. Bu dahilde ise 5 yıla uzar.

Kendi Ofisini Açabilir mi

Psikologlar kendi ofisini yüksek lisans yaptıktan sonra açabilir. Bu dahilde yeterlilik sınavına tabi tutulabilirler. Bunuda başarıyla geçerlerse kendi ofislerini açabilirler.

Psikolog Maaşları

Bu mesleği icra edenler kamu sektöründeyse memur maaşı alırlar. Ortalama memur maaşları ve sağlık bakanlığına bağlı oldukları için dönerdende faydalanıp kazançları yüksek olabilir. Ortalama kazancı ise 2.500 TL’den az değildir.
Mesleğinde 10 sene geçirmiş bir psikolog ise özel sektörde ortalama 7 Bin TL maaş alabilir. Kendi ofisini açanlar ise ciddi ölçekte gelir elde edebilirler.

Bu bölümün taban puanları ise şu an itibariyle yüksektir. Ama açılan bölümlerle bayağı kontenjan bayağı artmıştır.



maaslari.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar