7 Ocak 2012 Cumartesi

Kuzu Pirzola ve Otlu Patates Püresi Tarifi Nasıl Yapılır Malzemeleri

. 7 Ocak 2012 Cumartesi



Hazırlanması:

Patates Püresi:

* Patateslerin kabuklarını soyun, iri iri dilimleyin. İyice yumuşayana kadar haşlayın.
* Patateslerin suyunu süzün. Püre ezicisiyle veya tel süzgeç yardımıyla iyice ezin. Pütür kalmamasına dikkat edin (Ben tel süzgeçten aldığım sonuçtan memnun kalıyorum, ama kolunuz yorulabilir.)
* Pürenin üzerine kremayı dökün ve kısık ateşte yumuşayana kadar iyice karıştırın. Kıvamı koyu olursa bir miktar sıcak süt ekleyin.
* İnce ince doğradığınız yeşillikleri ekleyin. Yeşillikler yumuşayana kadar, yani 5 dakika daha pişirin. Tuzla, biberle tatlandırın.
* Kuzu pirzolanın yanında sıcak sıcak servis yapın. Üzerine bir kaç sap Frenk soğanı (şiniklav, chive) ekleyerek hoş bir görüntü elde edebilirsiniz.

Kuzu Pirzola:

* Kuzu pirzolasını ikili ikili kestirin (dövdürmeyin)
* Etleri sıvı yağla hafifçe yağlayın.
* Ardından tuz ve öğütülmüş karabiberle tatlandırın.
* Izgarayı iyice ısıtın. Pirzolaları sıkışık olmayacak şekilde üzerine dizin.
* Her bir tarafını 3′er dakika pişirin.

Malzemeler:

Patates Püresi :

* 6 adet orta boy patates (1 kilo civarında)
* 1 su bardağı krema (Kremalı olduğu için yağ eklemiyoruz. Eğer krema yerine süt eklemek isterseniz; 1 su bardağı sıcak süt ve 2 yemek kaşığı tereyağı uygun olur.)
* Kıvamını ayarlamak için sıcak süt
* Bir avuç dereotu
* Bir avuç maydanoz
* Tuz ve karabiber

Kuzu Pirzola :

* Kuzu pirzolası
* Sıvı yağ
* Tuz
* Taze öğütülmüş karabiber



 
modern-mutfak
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar