13 Ocak 2012 Cuma

Yiğit Bulut Habertürk'ten Neden Kovuldu

. 13 Ocak 2012 Cuma





Fatih altaylı ile olan husumeti ve habertürk bünyesindeki çalışanlarla yaşadığı problemler kamuoyunda özellikle geçtiğimiz sene yiğit bulut'un çıkışlarının tepki toplaması nedeniyle bu kararın verildiği tahmin ediliyor.

ayrıca Yiğit Bulut uzun süredir Mehmet Ali Birand ile giriştiği tartışmayla gündeme gelmişti. Bulut'un bugün sürpriz bir kararla görevden alınmasında, Birand ile yaşadığı tartışmanın etkili olduğu iddia edildi.

Mehmet Ali Birand, Yiğit Bulut'la yaşadığı tartışma ile ilgili kaleme aldığı yazısının son kısmında; "Hadi yavrum, sen kendi işine bak, aklının ermediği şeylere karışma. Hem bir haber kanalını yönet hem gazetede köşe yaz hem de abuk sabuk yalanlarla etrafı lekele... Hiçbir patron bu tip insanları uzun süre taşımaz... " ifadelerine yer vermişti.

Daha sonra eski eşi Şule Zeybek tartışmalara dahil olarak konuşursam insan içine çıkacak yüzün olmaz ifadesini kullanmıştı.Bu tartışma sonun başlangıcı oldu.

Akşam gazetesi yazarı Serdar Akinan Yiğit Bulut'un kovulma nedeninin bilindiği gibi siyasi olmadığını söyledi. Akinan Twitter'dan girdiği iddiaya göregrubu iyi bilen biri "Yarın duyulursa şaşırma, ama mesele yüz kızartıcı" dedi.

Yiğit Bulut'un kovulması grubun ikinci adamı Kenan Tekdağ tarafından çalışanlara e-postaile bildirilmişti. Tekdağ gönderdiği e-postada, Ciner Grubu'nun 2012'de yeni bir yapılanma içine gireceği ve bu çerçevede Yiğit Bulut ile yolların ayrıldığını duyurmuştu.

İşte o mesaj...

Yiğit Bulut, Habertürk'teki kredisini Hasan Cemal'i, Başbakan Erdoğan'a şikayet ederek tüketti. Medya zirvesinde yaptığı bu hareket grubunun gazetesi Habertürk'ün Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı tarafından da sert bir şekilde eleştirilmişti. Hasan Cemal de 2 yazısını bu konuya ayırmış ve "şikayet" rezilliğine dikkat çekmişti. Eyüp Can'ın ardından Mehmet Ali Birand da bu olayı yazınca, Yiğit Bulut Birand ile çirkin bir polemiğe girmişti. O polemikte eski eşi Şule Zeybek'in twitterdan attığı mesajla anında bitmişti.

Yiğit Bulut ismi, göreve geldiği günden beri hiç gündemden düşmedi. Genel yayın Yönetmenliği koltuğuna oturduğu ilk günlerde 80 bayanı stajyer olarak işe alan Bulut, bir süre sonra bu bayanların tamamnın işine son verilerek ilk tırpanı yemişti.

Daha sonra Başbakan Erdoğan'ı seçim ve referandum döneminde programlarına konuk eden Bulut, sorduğu çanak sorular ve ettiği yağ kokan cümleler nedeniyle gerek toplum nezdinde gerekse kendi meslektaşları arasında alay konusu olmuştu.

Başbakan Erdoğan'ın gazetecilerle yaptığı bir toplantıda medyadan şikayetçi olması üzerine Bulut, "İnternet medyasına sansür uygulayın Sayın Başbakanım" diyerek tüm şimşekleri üzerine çekmişti. Başta aynı grupta bulunan Habertürk Gazetesi Genel yayın Yönetmeni Fatih Altaylı başta olmak üzere medyanın tamamında çok ağır eleştirilere maruz kalan Bulut, günlerce "Ben öyle demek istememiştim" dese de tüm internet medyasının "Senden utanıyoruz" manşetlerinin önüne geçememişti..
Ciner Grup Medya Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi;
Grubumuz İcra Kurulunda alınan karar gereğince, 2012 yılından itibaren Haberturk Televizyonumuzda yeni bir organizasyon modeli uygulamaya konulacağından, Haberturk Televizyonumuzda Genel Yayın Yönetmenliği kadrosu kaldırılmış bulunmaktadır.

Bu sebeple, Televizyonumuzda 2 yıldan beri Genel Yayın Yönetmenliği görevini başarıyla yürütmekte olan değerli arkadaşımız Sn. Yiğit Bulut’a yürüttüğü çalışmalar için teşekkür eder, bundan sonraki iş ve görevlerinde başarılar dilerim.

Haberturk Televizyonumuzdaki yeni görev tanımları bilahare tarafımdan ayrıca duyurulacaktır. Bütün arkadaşlarıma çalışmalarında başarılar dilerim...Mehmet Kenan Tekdağ-Ciner Medya Grup Başkanı"


Alıntı

internetbudur
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar