9 Mayıs 2012 Çarşamba

Arda'lı Atletico Madrid, Bilbao Karşısında - Uefa Kupa Finali

. 9 Mayıs 2012 Çarşamba


Haydi Arda kap kupayı

İki İspanyol ekibi Arda'lı Atletico Madrid ile Llorente'li Bilbao, bu akşam Avrupa Ligi'nde final için sahaya çıkacak. 21.45'teki büyük heyecan öncesi dileğimiz, temsilcimizin şampiyonluk sevinci yaşaması.

Avrupa’nın kulüpler bazındaki en önemli ikinci organizasyonu Avrupa Ligi’nde 2012’nin şampiyonu bu akşam, Arda Turan’lı Atletico Madrid ile Fernando Llorente’li Athletic Bilbao’nun kapışmasının ardından belli olacak. Romanya’nın Başkent’i Bükreş’teki National Arena’da yapılacak mücadele saat 21.45’te başlayacak ve hem NTV’den hem de D-Smart 58. kanaldaki HD-E’den yayınlanacak. İki ekip Avrupa Arenası’nda ilk kez birbirlerine rakip olacak. Daha önce iki İspanyol ekibi La Liga’da 150 kez karşı karşıya geldi ve bu maçların 64’ünü Madrid, 59’unu ise Athletic Bilbao kazandı, 27 karşılaşma ise berabere sona erdi. 
2010’da kazanmışlardı
Temsilcimiz Arda Turan’lı Atletico, daha önce 2010’da yeni adıyla Avrupa Ligi’ni kazanan ilk takım olmuştu. Bir kez daha bu kupada final oynayacak Kırmızı-Beyazlılar, bu sezon finale gelene kadar 18 mücadelenin sadece 1’ini kaybetti, 1’inde berabere kaldı ve 16’sını kazandı. Bilbao ise finale gelene dek oynadığı 15 maçın 9’unu kazanırken, 3’ünü yitirdi. Çok heyecanlı olduğunu söyleyen Milli futbolcumuz Arda, “Ben de Fatih Tekke ve formasını giydiğim Galatasaray gibi bu kupayı alabilirim ve buna layık olabilirim. İspanya’da gerçekten çok mutluyum. Takım ve taraftarlar beni çok seviyor. Onları mahcup etmemeye çalışıyorum” açıklamasını yaptı.
Dev finalden notlar
- Avrupa Ligi’nde Atletico Madrid’in Kolombiyalı gol silahı Radamel Falcao, krallığı 10 golle Schalke 04’ten Klas-Jan Huntelaar’la birlikte paylaşıyor. Bugün atacağı 1 gol, onu zirvede tek bırakabilir.

- Bu mücadele iki Arjantinli teknik adam; Madrid’de Simeone ve Bilbao’da ise Bielsa’yı karşı karşıya getirecek. Galip gelen, bu kupayı hoca olarak  kaldıran ilk Tangocu olacak.
- Atletico Madrid bu kupayı kazanma mutluluğunu 2010’da yaşarken, Bilbao bu alanda sadece bir kez finalde oynadı ve o zamanki adıyla 1977’deki iki ayaklı UEFA Kupası’nı Juventus’a kaptırdı.

- Bükreş’teki karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu’ndan 42 yaşındaki Wolfgang Stark yönetecek. Stark’ın yardımcılıklarını Jan Hendrik Salver, Mime Pickel, Florian Meyer ve Türk asıllı hakem Deniz Aytekin üstlenecek. 4. hakem ise Fransız Stephane Lannoy.

- Finalde mücadele edecek iki takımdan Atletico Madrid’in değeri 179.5 milyon, Bilbao’nun ise 141.7 milyon Euro. Finalin en pahalı oyuncusu ise 40 milyon Euro’luk değeriyle Madrid’den Falcao. Arda Turan ise 15.5 milyon Euro değerinde.

- Kupada aynı ülke takımları geçen sezon da finalde karşı karşıya gelmişti. Portekiz ekipleri Porto ile Braga arasındaki finali Porto 1-0 kazanarak, kupayı müzesine götürmüştü.

- Eski adı UEFA Kupası olan Avrupa Ligi sevincini daha önce Türkiye 2000’de Galatasaray’la yaşamıştı.
Futbolcu olarak ise Fatih Tekke, 2008’de Zenit’te oynarken bu başarıya ulaşmıştı.




Kaynak: http://www.fanatik.com.tr/Haydi-Arda-kap-kupayi_3_Detail_213_261951.htm

Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar