9 Mayıs 2012 Çarşamba

Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Şampiyonluk Primi Savaşı

. 9 Mayıs 2012 Çarşamba


Devlerin prim savaşı kızıştı

Fenerbahçe'de yöneticiler ekstra prim uygulamayacak. Ancak takım ve teknik ekibin sözleşmelerindeki şampiyonluk primlerinin toplamı 7.5 milyon Euro'yu buluyor.

Galatasaray'da ise toplam primde rakam 5.5 milyon Euro... Sarı-kırmızılı takım, Kadıköy'den şampiyon çıkarsa futbolcular yarım milyon liraya yakın prime kavuşacaklar...

Fenerbahçe ile Galatasaray'ın şampiyonluk kupası için çıkacağı 90 dakika öncesinde iki takımda da prim borsası tavan yapmış durumda. Fenerbahçe'de yönetim, bu maç için ekstra bir prim uygulamasına gitmedi. Ancak sarı-lacivertlilerde teknik heyetinden futbolcusuna, doktorundan masörüne şampiyonluk primi oldukça ciddi bir rakama çıkıyor.

7.5 MİLYONA ULAŞIYOR
Futbolcular ve teknik heyetin sözleşmelerinde ayrıca yer alan şampiyonluk primi, profesyonel ekibe dağıtılacak ücretlerle birlikte toplam 7.5 milyon Euro'ya ulaşıyor. Fenerbahçe'de şampiyonluk piriminden büyük pastayı alacak futbolcular Moussa Sow, Emre Belözoğlu, Alex de Souza, Gökhan Gönül ve Volkan Demirel olacak.

G.SARAY'DA KİŞİ BAŞI 200 BİN
Galatasaray'da ise yönetim şampiyonluk primini futbolcu, teknik ekip ve profesyonel kadro olmak üzere yaklaşık 5.5 milyon Euro olarak belirlendi. Bir futbolcunun eline Fenerbahçe maçından şampiyon çıkılması halinde minimum 200 bin Euro gibi bir rakam geçecek. Elbette bu rakamlar, maça 3 gün kala ortaya çıkan rakamlar. Primlerin, maç saatine kadar, tansiyona ve yönetimlerin tutumuna göre artma ihtimali de bulunuyor. .

Kupa bir Aslan'a emanet!
F.Bahçe ile G.Saray arasında cumartesi günü oynanacak maç sonrası sahibi bulacak olan şampiyonluk kupası dün görücüye çıktı. Süper Lig'in sponsoru Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından hazırlatılan şampiyonluk kupası, üretici firma tarafından kuruma teslim edildi. Teşkilat Başkan Yardımcısı Burak Aslan, kupayı gazetecilere tanıttı. Aslan, "Kupayı bu hafta içinde İstanbul'a götüreceğiz. Ancak İstanbul'a götürmeden önce teşkilatta taraftarlara açık olacak. Mesai saatleri içerisinde taraftarlar kupayla hatıra fotoğrafı çektirebilecek" dedi. Kupanın korunmasına yönelik özel bir tedbir alınıp, alınmadığı konusunda ise Aslan, "Özel güvenlik önlemi almaya ihtiyaç duymuyoruz" yanıtını verdi.

Ağırlığı tam 8 kilo
Üzerinde"Spor Toto Süper Lig 2011- 2012 Şampiyonu" yazan kupa, 8 kilo ağırlığında ve 925 ayar gümüşten yapıldı. Yüksekliği 60 santimetre olan kupanın kulpu dahil genişliği ise 42 cm...

Derbi biletleri satışa çıkıyor
Süper Lig'de 2011-2012 sezonunun şampiyonunu belirleyecek Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin biletleri bu sabah satışa çıkıyor. Biletler bugün sadece Fenerbahçe Kulübü'nün kongre üyelerine satılmaya başlanacak. Büyük ilgi görmesi beklenen şampiyonluk maçının biletleri için yarın da, Premium Kart, Fenerbahçe Taraftar Kart ve faturalı Fenercell kullanıcıları için satış yapılacak. Biletlerin genel satışına ise -kalırsa- cuma günü başlanacak. Sadece internet ortamında satılacak biletlerin tribünlere göre fiyatları şöyle: Telekom ve Migros kale arkası: 66 TL, Fenerium: 132--315 TL arası...

Çelikel başkan adayı
Fenerbahçe kongre üyesi Murat Çelikel, 19-20 Mayıs'taki seçimde başkanlığa aday olduğunu açıkladı. Çelikel, 3 Temmuz 2011'den sonra yaşananların F.Bahçe'nin daha sağlıklı bir yönetime olan ihtiyacını ortaya koyduğunu belirterek "Fenerbahçe'nin çok daha büyük hedeflerle yürüyebilmesi için başkanlığa aday oldum" dedi.

(sabah)
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar