27 Aralık 2011 Salı

Adet (Regl) Döneminde Hamile (Gebe) Kalınabilirmi

. 27 Aralık 2011 Salı

Birçok kadın âdet döneminde cinsel ilişkiye girerse hamile kalmayacağını düşünür. Hatta bazı çiftler bu dönemde normale göre daha fazla cinsel arzu duyabilir.Yapılan bir araştırmaya göre ülkemizde her 100 kadından 10'u âdet döneminde eşiyle cinsel ilişkiye girmektedir.

Ancak sanılanın aksine bu yöntem hamileliğe karşı kesin bir çözüm değildir. Bunun en önemli sebebi ise yumurtlama zamanlarının değişkenlik gösterebilmesidir.

Yumurtlama zamanı


Çoğu kadın iki âdet dönemi arasında yumurtlar ve bu da kadının bilinen en doğurgan dönemidir. Ancak yapılan araştırmalara göre bazen zamansız yumurtlamalar da gerçekleşebilir.

Vajinada oluşan her kanama âdet kanaması değildir ve yumurtlama döneminde oluşan benzer bir vajinal kanama kolaylıkla âdet kanamasıyla karıştırılabilir.

Âdet döneminde olduğuna güvenerek cinsel ilişkiye giren bir kadının ise böyle bir durumda hamile kalma ihtimali oldukça yüksektir.





Zamansız yumurtlamalar bazen âdet dönemi sona ermeden veya hemen âdet dönemini takip eden birkaç gün içinde de gerçekleşebilir. Her iki durumda da gebe kalma olasılığı mevcuttur.


Tehlikesi var mı?


Âdet döneminde cinsel birleşme yaşanması doğum kontrolü için güvenilir bir yöntem değildir ancak hijyene dikkat edildiği sürece bu dönemde ilişkiye girilmesinin bilimsel bir sakıncası yoktur.

Ancak bu dönemin kadın için oldukça hassas bir zaman olduğu göz ardı edilmemelidir. Kişi vajinal yolla bulaşan enfeksiyonlara karşı daha açıktır ve dikkat edilmezse daha sonra ciddi sorunlarla karşılaşabilir.

Ayrıca cinsel ilişkinin rahim üzerinde yaratacağı baskı da âdet kanamasının artmasına sebep olabilir. Böyle bir durumda yine cinsel ilişkiden kaçınmak faydalı olacaktır.




uzmantv
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar