
İhtiyacınız olan malzemeler
1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker2 su bardağı su
4-5 su bardağı süt (muhallebi için)
1 su bardağı süt (kremşanti için)
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kremşanti
Etimek tatlısının hazırlanışı
•Etimekleri dikdörtgen şeklinde bir cam tepsiye dizin.
•Küçük bir tencerede toz şekeri biraz yakın. Kaynattığınız suyu üzerine ilave edin.
•Karışımı sıcakken kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine dökün.
•Tepsinizin boyutuna göre 4 veya 5 su bardağı süte, un ve vanilyayı ekleyip pişirin.
•Karışım muhallebi kıvamına gelince etimeklerin üzerine sürün.
•Ayırdığınız sütle kremşantiyi hazırlayın ve en üst katına sürün.
•Dilerseniz ceviz veya Antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
uzmantv
0 yorum:
Yorum Gönder