27 Aralık 2011 Salı

Etimek Tatlısı (Yalancı Ekmek Kadayıfı) Tarifi Nasıl Yapılır

. 27 Aralık 2011 Salı

"Yalancı ekmek kadayıfı" diye de adlandırılan etimek tatlısı, "Hem kolay hem de bu kadar lezzetli mi olur?" dedirtecek cinsten bir tarif.İster çat kapı gelen misafirlere, ister kendi canınız tatlı çektiğinde şipşak hazırlayabilirsiniz.

İhtiyacınız olan malzemeler

1 paket tuzsuz etimek
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
4-5 su bardağı süt (muhallebi için)
1 su bardağı süt (kremşanti için)
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kremşanti





Etimek tatlısının hazırlanışı

•Etimekleri dikdörtgen şeklinde bir cam tepsiye dizin.
•Küçük bir tencerede toz şekeri biraz yakın. Kaynattığınız suyu üzerine ilave edin.
•Karışımı sıcakken kepçe yardımıyla etimeklerin üzerine dökün.
•Tepsinizin boyutuna göre 4 veya 5 su bardağı süte, un ve vanilyayı ekleyip pişirin.
•Karışım muhallebi kıvamına gelince etimeklerin üzerine sürün.
•Ayırdığınız sütle kremşantiyi hazırlayın ve en üst katına sürün.
•Dilerseniz ceviz veya Antep fıstığı ile süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!




uzmantv
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar