27 Aralık 2011 Salı

Pandispanya keki tarifi nasıl yapılır malzemeleri hazırlanışı

. 27 Aralık 2011 Salı

Lezzetli bir pasta için yumuşak ve tatlı bir pandispanya pişirmelisiniz. Pandispanyanızı istediğiniz malzeme
ve kremayla süsleyebilirsiniz.

Malzemeler
4 yumurta
Su bardağının 4'te 3'ü kadar toz şeker
Su bardağının 4'te 3'ü kadar elenmiş un
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tutam tuz

Yapılışı

•Yumurtaların sarısını aklarından ayırın. Akları derin bir cam kasede içine bir tutam tuz ekleyerek çırpın. Hafiften beyazlaşınca şekerin yarısını ilave edin. Biraz daha katılaşıncaya kadar çırpmaya devam edin.
•Aklarından ayırdığınız yumurta sarılarını ve kalan şekeri ayrı bir kapta krema gibi olana kadar çırpın.




•Çırpılmış yumurta akı ile yumurta sarılarını birbirlerine karışana dek yavaş yavaş çırpın. Bu karışıma unu ekleyip yine yavaşça karıştırın. Ardından sıvıyağı ekleyin.
•Önceden yağladığınız kek kalıbına biraz un serpip silkeleyin. Hamuru kalıba boşaltın.
•175 derecede ısıtılmış fırında 25-35 dakika, kek kabarana kadar pişirin.




uzmantv
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar