27 Aralık 2011 Salı

Kabak Mücveri Tarifi Nasıl Yapılır Hazırlanışı ve Malzemeleri

. 27 Aralık 2011 Salı

Kabak mücver, çay saatinin vazgeçilmez tatlarından biri.

Kabaklar rendelenerek çay saatine özel hazırlanabileceği gibi, kabak dolması yaparken çıkan kabak içleri saklanıp kullanılabilir.

Kabak mücver yaparken dikkat etmeniz gereken püf noktası ise yağın sıcaklığını kontrol altında tutmak.

Mücverin içinin pişmesi için yağın çok kızgın olmaması gerekir. En başta kızdırdığınız yağın sıcaklığının sabit kalmasını sağlayın.





Malzemeler

•3 adet kabak
•2 adet yumurta
•Yarım su bardağı un
•100 gr kaşar
•1 demet taze soğan
•1 demet dereotu
•1 demet maydanoz
•1 demet nane
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 tatlı kaşığı karabiber
•Sıvı yağ
Yapılışı

•Kabakları soyun, rendeleyin ve suyunu sıkın.
•Maydanoz, soğan, dereotu ve naneyi küçük küçük doğrayın.
•Yumurtaları bir kapta köpürtene kadar çırpın.
•Kaşar peynirini rendeleyin.
•Soğan, maydanoz, dereotu, nane ve kabağı iyice karıştırın.
•Bütün malzemeler birbirine karıştığında kaşar, tuz, karabiber ve yumurtayı da ekleyin.
•En son ununu ekleyip iyice karıştırın ve kızartmadan önce dolapta bir süre bekletin.
•Bir tavada yağı kızdırın.
•Mücveri dolaptan çıkarıp karıştırın ve kaşıkla tavaya dökün.
•İki tarafı da kızaran mücveri tabağa alın.



uzmantv
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar