27 Aralık 2011 Salı

Patatesli yufka böreği tarifi nasıl yapılır malzemeleri hazırlanışı

. 27 Aralık 2011 Salı

Börek, sabah kahvaltısının, akşamüstü çayının ya da Ramazan ayında sahurun vazgeçilmez lezzetlerinden biri.İçine peynir, kıyma, ıspanak ya da patates harcı koyarak dilediğiniz gibi yapabileceğiniz yufka böreği ise oldukça basit ve hafif.Hazır yufka kullanarak kolayca yapabileceğiniz patatesli böreğin tadına doyamayacaksınız.

Malzemeler

•3 yufka
•1 kg patates
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 tatlı kaşığı karabiber
•1 tatlı kaşığı nane
•1 su bardağı süt
•1 yemek kaşığı sıvı yağ
•1 yumurta sarısı
•Çörek otu




Yapılışı

•Patatesleri soyun ve haşlayın. Haşlanan patatesleri çatalla ezip püre haline getirin.
•Tuz, karabiber ve naneyi patates püresiyle karıştırın.
•3 yufkayı üst üste dizip 8 üçgene bölün.
•Sütü ve yağı karıştırıp patates harcını koyacağınız yufkanın üzerine sürün.
•Patates harcını üçgenin geniş kısmına koyup sigara böreği gibi sarın. Bu şekilde bütün yufkaları bitirin.
•Sardığınız börekleri önceden yağladığınız tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörek otu da serpebilirsiniz.



uzmantv
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar