
Malzemeler
•3 yufka
•1 kg patates
•1 tatlı kaşığı tuz
•1 tatlı kaşığı karabiber
•1 tatlı kaşığı nane
•1 su bardağı süt
•1 yemek kaşığı sıvı yağ
•1 yumurta sarısı
•Çörek otu
Yapılışı
•Patatesleri soyun ve haşlayın. Haşlanan patatesleri çatalla ezip püre haline getirin.
•Tuz, karabiber ve naneyi patates püresiyle karıştırın.
•3 yufkayı üst üste dizip 8 üçgene bölün.
•Sütü ve yağı karıştırıp patates harcını koyacağınız yufkanın üzerine sürün.
•Patates harcını üçgenin geniş kısmına koyup sigara böreği gibi sarın. Bu şekilde bütün yufkaları bitirin.
•Sardığınız börekleri önceden yağladığınız tepsiye dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürün. Dilerseniz çörek otu da serpebilirsiniz.
uzmantv
0 yorum:
Yorum Gönder