16 Kasım 2011 Çarşamba

Erikli Su Bayilik Şartları ve Başvurusu

. 16 Kasım 2011 Çarşamba

Erikli'nin temelleri 1965 yılında Nihat Aslanoba tarafından atılıyor. Şirket ilk yıllarında 0,30 lt. dönüşümlü cam şişe ve 12 lt. galvanizli damacana dolumu gerçekleştiriyor. Takip eden yıllarda ise fabrikalara dökme su ve evlere galon cam satışı yapılıyor. Erikli, 1985 yılında bir ilki gerçekleştirerek marka için özel olarak yaptırılan cam şişeye doluma başlıyor ve yine markaya özel plastik kasa kullanımına geçiyor.
1980'li yılların sonlarında ulusal su pazarında tüketim trendleri değişiyor ve dönüşümsüz pvc/pet ambalajlar tercih edilmeye başlanıyor. 1,5 lt. ürünler otobüs ve restaurantlarda, 5 lt. ürünler evlerde kullanılırken, 0,5 lt. ambalajlar yaz dönemlerinin aranılan ürünleri haline geliyor..
Şirket bu dönemde, dönüşümsüz ürünler alanında yatırım yapmak üzere, Erikli Su ve Meşrubat San. ve Tic. A.Ş.'yi kuruyor. (0,5 lt- 1,5 lt - 5 lt pvc-pet şişeler, bardak su) Şirketin Yönetim Kurulu Başkanlığına Hasan Aslanoba getiriliyor. 1993 yılında üretime başlanıyor ve 5 yıllık yatırım hamlesi sonucunda Erikli, 1998 yılında ulusal su pazarının en büyük üç şirketinden biri konumuna yükseliyor. 2000 yılıyla birlikte şirkete büyük kapasite artışı sağlayan, pet ambalajların dolumuna geçiliyor.
1994 yılında İstanbul'da yaşanan su sıkıntısı, su istasyonlarının kurulmasına neden oluyor. Erikli, tankerlerle istasyonlara su sevkıyatına başlıyor. Şirket su debisinin yüksek, su kalitesinin üstün olması avantajını kullanarak 1995-98 yılları arasında pazarın liderliğini elinde tutuyor. 1999 yılında ise su istasyonlarının yerini 19 lt. polikarbonat damacana ürünü alıyor. Bu dönemde İstanbul'da, Erikli Su İstanbul Dağıtım A.Ş. şirketi kuruluyor. Şirketin Genel Müdürlüğüne Gökay Gecebeği getiriliyor. Yeni şirket, istikrarlı bir büyüme dönemi sonucunda, İstanbul 19 lt. su pazarının liderliğine yükseliyor.
2000'li yılların başında, dünya meşrubat devlerinin ulusal su pazarına ilgilerinin artması ve yatırımlarının başlaması, pet ürün grubunda yoğun olarak kullanılan, meşrubatçı bayi kanallarının tıkanması riskini ortaya çıkarıyor. Erikli, bu riske karşı yeni bir yapılanma başlatarak Erikli Dağıtım ve Pazarlama A.Ş. adıyla yeni bir şirket kuruyor. Şirketin Genel Müdürlüğüne Ercan Bayraktar getiriliyor. Yeni şirket, başlangıçta Bursa, Antalya, İstanbul Anadolu Yakası ve Kocaeli'nde pet ürün grubunun satış ve dağıtımını gerçekleştirirken, daha sonra Bursa, Antalya ve Kocaeli bölgelerinde, 19 lt. ürün grubu ana bayiliğini görevini de üstleniyor. Erikli Dağıtım ve Pazarlama A.Ş. 2005 yılı itibariyle, başta su olmak üzere; soda, meyve suyu ve benzeri ürünlerin dağıtımında, ulusal pazarın en güçlü satış ve dağıtım organizasyonu durumuna ulaşıyor.
Erikli Grubu, yeni dönemde yatırımlarına ara vermeden devam etmeyi planlıyor. Bu amaçla, Bursa Mustafakemalpaşa'da arsa alımı tamamlanan ve inşaatı 2005 yılı içerisinde başlayan, meyve suyu üretim tesisi için çalışmalar aralıksız olarak devam ediyor.

http://www.erikli.com.tr


franchisedestek.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar