16 Kasım 2011 Çarşamba

Mudurnu Piliç Bayilik Franchising Şartları ve Başvurusu

. 16 Kasım 2011 Çarşamba

1955
yılında Söğütlüçeşme Kadıköy’de şimdiki yeri Kadıköy Evlendirme Dairesi olan arsa üzerinde modern bir kesimhane olarak kuruldu, o döneme kadar tavuk satın almak isteyen insanlar, tavukçu dükkanlarına gider, kafeslerde tutulan tavuklar içinden seçip, orada kestirip satın alırlardı, Pak Tavuk’un o dönemde kurulan kesimhanesi, insanları bu satın alma alışkanlığından kurtarıp, daha temiz ve hijyenik şartlarda kesimi yapılmış tavukları piyasaya sunarak ciddi bir fark yaratmıştır. O yıllarda köylerden satın alınan tavuklar, kesimhanede kesiliyordu, fakat köylerden toplanan tavukların ırkları, yaşları ve homojen olmamaları, kesimde sıkıntılar yaratıyordu, bu sebeple 1972 yılına kadar, Pak Tavuk broiler (piliç) ihtiyacını farklı firmalardan temin ederek yoluna devam etti.

1972
yılında ise Pak Tavuk, Samandıra’da iki çiftlik ve bir kuluçkahane inşa ederek damızlık sektörüne, girmiş oldu, böylelikle o dönem için kısmen de olsa ilk defa entegre olma yoluna girildi.

1986
yılından 1992 yılına kadar etlik civciv üretimine hız verildi, o dönemde Pak Tavuk, en kaliteli ve en fazla etlik civciv üreten firma olarak üretime devam etti.



1993
yılına gelinildiğinde tekrar kesimhane işine girmeye karar verildi, bunun sonucunda Ördekçioğlu Kesimhanesi'nin %50 si ve Emre Tavuk Kesimhanesi'nin %25 i satın alındı, o dönemde her iki kesimhanede günde beşer bin adetten toplam onbin adet kesim kapasitesi ile üretime hız verildi. 1995 yılında, Pak Tavuk’un Emre piliç kesimhanesinde bulunan ortaklık payı yüzde 25‘ten, yeni hisse alımı sonucu toplam % 50 ye ulaşmış oldu.

1999
yılına gelinildiğinde, Ördekçioğlu ile yapılan anlaşma gereği, geri kalan hisseleri satın alınarak, kesimhanenin yönetimi bizzat Pak Tavuk’a devir oldu. O yıllarda Pak Tavuk kesim kapasitesini 30,000 adet piliç / güne , Emre Tavuk’un da kesim kapasitesi 20,000 adet piliç / güne çıkmıştı. Pak Tavuk, piyasa payını arttırarak, geçen yıllar içinde kesim kapasitesini yükselterek yoluna devam etti.

2007
yılına gelinildiğinde Mudurnupiliç markasını bünyesine katan Pak Tavuk, ürünlerini Mudurnupiliç markası adı altında piyasaya arz etmektedir.

2009
yılında Mudurnupiliç markası dışında geri kalan tesisleri de alan Pak Tavuk, markayı eski evine kavuşturmuş olmanın mutluluğu ile üretimine devam etmektedir.
Bize Ulaşın
Telefon : 0212 465 83 95
Faks : 0212 465 82 71
Email : info@mudurnupilic.com.tr

Tüketici Danışma Hattı
0800 291 20 13




franchisedestek.com
Share this Article now on :
ARTIKEL YANG BERHUBUNGAN :


0 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Popüler Yayınlar